Συνεχίζει την πτώση ο Nasdaq

Σε άσχημο κλίμα ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Nasdaq, ο οποίος συναντά τα επίπεδα του 1997. Αρνητική είναι η επιρροή της προς τα κάτω αναθεώρησης των εσόδων της Dell από τη Merrill Lynch, αλλά και των εταιρικών προειδοποιήσεων, όπως αυτές των Advent και Rational.

Νέα πτώση καταγράφει στο άνοιγμα ο δείκτης Nasdaq, παρασυρμένος από τα δυσμενή νέα εταιριών τεχνολογίας, όπως η Dell, η οποία δέχτηκε την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της από τη Merrill Lynch.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά το χθεσινό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών, ο δείκτης Nasdaq βρέθηκε σε χαμηλό τεσσάρων ετών.

Τις προβλέψεις της για τα έσοδα της Dell κατά το β΄ εξάμηνο του 2002 αναθεώρησε προς τα κάτω η Merrill Lynch σε 34,2 δισ. δολ. από 35 δισ. δολ. εξάλλου, κάνοντας αναφορά στο σύνολο του κλάδου των προσωπικών υπολογιστών, ο οίκος αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για το ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου το 2002 στο 2,5%, έναντι του 10,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Εξάλλου, άσχημα είναι τα νέα και για αρκετές τεχνολογικές εταιρίες, όπως η Rational Software και η Advent Software, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι δεν θα εκπληρώσουν τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη τους το δεύτερο και το πρώτο τρίμηνο του 2002, αντίστοιχα.

”Η αγορά είναι γεμάτη από θετικά νέα, για όποιον φυσικά θέλει να τα δει”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής.

Στο -1,11% και τις 1.388 μονάδες άνοιξε ο τεχνολογικός Nasdaq, ενώ παρά το θετικό του άνοιγμα, σε αρνητικό μετέτρεψε το πρόσημό του και ο δείκτης Dow Jones, στο επίπεδο των 9.096 μονάδων (-0,15%), όπως και ο S&P 500, o οποίος χάνει το 0,34% της αξίας του (στις 965 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v