Με διαφορετικά πρόσημα Dow και Nasdaq

Σε διαφορετικό κλίμα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εμφανίζοντας διακυμάνσεις μικρότερες της μονάδας. Θετική επίδραση στο Dow ασκεί η εξαγορά της TRW από τη Northrop Grumman, ενώ αρνητική, η απαγόρευση κυκλοφορίας του νέου φαρμάκου της Johnson.

Μικτό είναι το κλίμα, στο οποίο ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, εν αναμονή και των μακροοικονομικών νέων για τις τάσεις στον τομέα υπηρεσιών και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Ενδιαφέρουσα είναι η πρόβλεψη οκτώ αμερικανικών εταιριών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να αναμένεται άμεση αύξηση επιτοκίων, καθώς εκτιμάται ότι η FED θα περιμένει μέχρι το 2003. Αξίζει να επισημανθεί, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μόλις οι μισοί από αυτούς έκαναν την ίδια πρόβλεψη.

Υποχώρηση κατάγράφουν οι μετοχές της Northrop Grumman, μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς της TRW, έναντι 7,8 δισ. δολ. Πιέσεις δέχεται εξάλλου, η μετοχή της Johnson, μετά την απόφαση του αρμόδιου ρυθμιστικού οργάνου να απαγορεύσει την κυκλοφορία φαρμάκου της για τη σχιζοφρένεια.

Στο +0,38% και τις 9.278 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο δείκτης Dow Jones, στις 1.451 μονάδες ο Nasdaq (-0,82%), ενώ μικρή άνοδο (0,08%) καταγράφει ο S&P 500, στο επίπεδο των 990 μονάδων.

Σύμφωνα με στοιχεία από το site cnnfn, στο α΄ εξάμηνο του 2002, ο βιομηχανικός Dow κατέγραψε απώλειες 7%, ενώ ο Nasdaq έχασε το 24% της αξίας του. Επίσης, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το επίπεδο των μονάδων, στις οποίες θα βρεθεί ο S&P 500 στο τέλος του έτους, από 1.200, σε 1.050.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v