Υπέκυψε στις πιέσεις της Xerox η Wall

Δεν άντεξε στις εύλογες πιέσεις από το νέο λογιστικό σκάνδαλο (αυτή τη φορά της Xerox) και τα θαμπά μακροοικονομικά στοιχεία από τις καταναλωτικές δαπάνες η Wall Street. Με μικρότερα κέρδη έκλεισε ο Nasdaq ενώ αρνητικό ήταν το πρόσημο μπροστά από το Dow.

Στις πιέσεις που δεχόταν από την αρχή της συνεδρίασης υπέκυψε τελικά η Wall Street, εμφανώς ανήσυχη από το τελευταίο κρούσμα λογιστικής αναξιοπιστίας, επιστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη που κατέγραφε από το άνοιγμα.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκάλυψε τεχνητή διόγκωση στα έσοδα από τη Xerox, ύψους 6 δισ. δολ. Η διοίκηση της εταιρίας παραδέχτηκε τις ”λογιστικές αλχημείες”, τόνισε ωστόσο, ότι το ύψος τους ανέρχεται, μόλις στα 2 δισ. δολ.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό πεδίο, μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι δαπάνες καταναλωτή το Μάιο και βρέθηκαν στο –0,1% από 0,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν το ποσοστό να διατηρηθεί αμετάβλητο. Αντίθετα, ελαφρά άνοδο κατέγραψε για τον ίδιο μήνα το προσωπικό εισόδημα, στο 0,3% έναντι του 0,2% τον Απρίλιο.

Σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα ανακοινώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη (πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν) για τον Ιούνιο, στο 92,4 έναντι προβλέψεων για 90,8 και ενώ το Μάιο είχε βρεθεί στο 96,9. Χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαΐου (60,8), αλλά ψηλότερα από τις προβλέψεις ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης στην περιοχή του Σικάγο, στο 58,2, έναντι προβλέψεων για 58.

Τεχνολογικές ανάσες έπαιρνε σε όλη τη συνεδρίαση ο Nasdaq, κυρίως από την αναβάθμιση στη μετοχή της Nortel, για να κλείσει την εβδομάδα στο +0,24% και τις 1.462 μονάδες. Στις 9.239 μονάδες βρέθηκε ο βιομηχανικός Dow (-0,33%), ενώ πτωτικά κατά 0,12% έκλεισε ο S&P 500 πέριξ των 989 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v