Χτυπάει το Nasdaq η βιοτεχνολογία

Σημαντικές απώλειες προκαλεί στον τεχνολογικό Nasdaq ο κλάδος της βιοτεχνολογίας, κάτι που αποδίδεται στην απόφαση του αρμόδιου οργάνου να εμποδίσει την είσοδο φαρμάκου της Johnson & Johnson για τη σχιζοφρένεια, στην αμερικανική αγορά.

Σημαντικές απώλειες προκαλούν οι κλάδοι της βιοτεχνολογίας και της τεχνολογίας στο Nasdaq, μετά την απόρριψη του νέου φαρμάκου της Johnson & Johnson για τη σχιζοφρένεια και τις καθοδικές πιέσεις που υφίσταται η μετοχή της εταιρίας.

Όπως τονίζουν αναλυτές, το κλίμα επιβαρύνεται και από τη φημολογία για το επερχόμενο delisting της Worldcom από την αγορά Nasdaq, ως απόρροια του πρόσφατου λογιστικού σκανδάλου.

Εξάλλου, οι πιέσεις που ασκούνται στο βιομηχανικό Dow, από την απόφαση της φαρμακευτικής Merck να καθυστερήσει τη δημόσια εγγραφή που θα της απέφερε 1 δισ. δολ., υπερσκελίζουν τα θετικά νέα από τις ανακοινώσεις της για αυξημένα κέρδη δευτέρου τριμήνου.

Στις 9.249 μονάδες (+0,06%) διαμορφώνεται ο βιομηχανικός Dow, ενώ στο -2,30% και τις 1.429 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq και στις 984 μονάδες ο S&P (-0,59%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v