”Σχιζοφρενικές”... επιρροές στη Wall Street!

Τα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα διατηρούν, προς το παρόν, στο συν τον Dow Jones, ενώ αντίθετα πιέσεις δέχεται ο Nasdaq από την απόρριψη του φαρμάκου κατά της... σχιζοφρένειας των J&J και Alkermes από την επιτροπή φαρμάκων και τροφίμων των ΗΠΑ.

Έντονες πιέσεις δέχεται ο Nasdaq από την απόρριψη του φαρμάκου κατά της σχιζοφρένειας των J&J και Alkermes με απόφαση της επιτροπής ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων, ενώ ο Dow Jones διατηρείται στο συν από τα θετικά macro, έχοντας ωστόσο απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του.

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια εταιρία φαρμάκων και προϊόντων υγιεινής Johnson & Johnson και η συνεργάτιδά της Alkermes, έλαβαν μια επιστολή απόρριψης από την επιτροπή ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων σε μια προσπάθεια να λανσάρουν στην αγορά ένα φάρμακο κατά της σχιζοφρένειας, το Risperdal.

Αντίστοιχα, πτωτικές τάσεις καταγράφουν και οι μετοχές των υπολοίπων εταιριών του κλάδου, όπως η Amgen και η Immunex. Αρνητικά επιδρά στην τεχνολογική αγορά και η ανακοίνωση της WorldCom για πιθανή διαγραφή της από τον Nasdaq, καθώς και η αναδημοσίευση περαιτέρω αποτελεσμάτων, του 1999 και 2000.

Το θετικό πρόσημο του Dow Jones προσπαθεί να συντηρήσει και η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της 3M για τα κέρδη ανά μετοχή του δευτέρου τριμήνου. Ανοδικά κινείται και η μετοχή της TRW, ύστερα από τη συμφωνία εξαγοράς της από την Northrop έναντι του ποσού των 7,8 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές προσπαθούν να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και αφορούν στο δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας, που αυξήθηκε στο 56,5 τον Ιούνιο από το 55,7 του Μαΐου.

Επιπλέον, οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,7% το Μάιο, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν άνοδο κατά 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v