Δυναμικό comeback στη Wall Street

Σε θετικό κλίμα πέρασαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ”πέτρας” του προσφάτου σκανδάλου, WorldCom, δίνει ώθηση στον τεχνολογικό κυρίως κλάδο. Πιέσεις δέχεται ο Dow από την πτώση των JP Morgan και Citigroup.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με τους δείκτες να ανακτούν τις προηγούμενες απώλειες και τον Nasdaq να διαμορφώνεται πλέον σε θετικό επίπεδο. Οριακά κινείται ο Dow Jones εξαιτίας των απωλειών των JP Morgan και Citigroup.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους προειδοποιούν ότι το κλίμα ανόδου δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένες θετικές ειδήσεις, τονίζοντας ακόμη ότι η αγορά είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη πριν από οποιαδήποτε αργία.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι ξέχασαν τις ανησυχίες τους για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα κατά τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, επιδεικνύοντας ζωηρό ενδιαφέρον για τις μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου.

Ιδιαίτερα η μετοχή της WorldCom, μια περίπου εβδομάδα ύστερα από την αποκάλυψη του λογιστικού σκανδάλου, σημειώνει υψηλά κέρδη. Στην άνοδο της μετοχής συμβάλλει και η ανακοίνωση πώλησης μέρους του ενεργητικού της στην IDT, έναντι 5 δισ. δολαρίων.

Υψηλές απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν και οι μετοχές των JP Morgan και Citigroup, εξαιτίας των ανησυχιών για το μέγεθος των δανείων που είχαν χορηγήσει στη WorldCom. Αντίστοιχα, πτωτική πορεία ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Στον τεχνολογικό κλάδο η μετοχή της Advanced Micro Devices διευρύνει τις απώλειες της, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση για τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v