Δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τους φόβους της η Wall

Το αρνητικό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο ύστερα από την υποβάθμιση της Dell σε συνδυασμό με τις νέες ανησυχίες για επίδοξο τρομοκρατικό χτύπημα την 4η Ιουλίου, οδήγησαν σε χαμηλότερο επίπεδο τους δείκτες στη Wall Street.

Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς ενέσκηψαν νέες ανησυχίες για επίδοξο τρομοκρατικό χτύπημα την 4η Ιουλίου. Αρνητική επίδραση είχε στην αγορά και η υποβάθμιση της Dell.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το σημείο αναφοράς για την πορεία της αγοράς θα είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας, σχολιάζοντας ότι εάν οι φόβοι των επενδυτών δεν επαληθευτούν, η αγορά ίσως κατορθώσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των τελευταίων.

Ιδιαίτερα πτωτικό ήταν το κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του δευτέρου εξαμήνου της Dell Computer.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,12% στις 9007,75 μονάδες, ενώ ακολούθησε και ο S&P με πτώση της τάξης του 2,12%, διαμορφούμενος στις 948,08. Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 3,28%, για να κλείσει στις 1357,80 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές του κλάδου των επεξεργαστών, ύστερα από τους αρνητικούς σχολιασμούς της Morgan Stanley για την πορεία των εταιριών.

Πιέσεις δέχτηκε και ο κλάδος της πληροφορικής, με την Advent Software να ανακοινώνει ότι δεν θα κατορθώσει να πετύχει τους στόχους για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v