Παραμένει αδύναμος ο Nasdaq

Σε νέες... περιπέτειες εισέρχεται ο Nasdaq, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση που εξέδωσε η εταιρία επεξεργαστών Advanced Micro Devices. Σε αναζήτηση κατεύθυνσης ο Dow Jones εν αναμονή των μακροοικονομικών στοιχείων.

Συνεχίζει το σερί των αρνητικών συνεδριάσεων η Wall Street, με τους δείκτες να υποχωρούν εκ νέου, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Advanced Micro Devices για τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου.

Χαρακτηριστικό είναι πως η προειδοποίηση της αμερικανικής εταιρίας είναι η δεύτερη σε διάστημα δύο εβδομάδων. Αυτή τη φορά η Advanced Micro Devices ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου αναμένεται να κυμανθούν περί τα 600 εκατ. δολάρια, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 620-700 εκατ.

Επιπλέον, οι ανησυχίες για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των λογιστικών ατασθαλιών στις εταιρίες των Ηνωμένων Πολιτείες, καθώς και οι φόβοι για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, συνεισφέρουν στο αρνητικό κλίμα.

Ο Dow Jones άνοιξε με απώλειες 0,02% στις 9004,52 μονάδες, ενώ ακολούθησαν τόσο ο Nasdaq με πτώση 0,68% όσο και ο S&P, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,26%.

Αντίθετα, θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στηρίζοντας παράλληλα και το Dow Jones, και αφορούσαν στη μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις 382.000 από 393.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 388.000.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται λίγη ώρα ύστερα από την έναρξη των συναλλαγών τα στοιχεία σχετικά με το δείκτη υπηρεσιών SMI, καθώς επίσης και τις εργοστασιακές παραγγελίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v