Νευρικότητα στη Wall Street

Με συχνές εναλλαγές προσήμου κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, καθώς ”αφομοίωσαν” πολύ γρήγορα τα θετικά νέα από την αύξηση κατά 0,7% των βιομηχανικών παραγγελιών το Μαϊο, αλλά και του δείκτη ISM (παροχή μη μεταποιητικών υπηρεσιών), που παραμένει σε αναπτυξιακά επίπεδα.

Νευρικά συνεχίζουν να κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, παρά την πρόσκαιρη άνοδο που κατέγραψαν αμέσως μετά από την ανακοίνωση της αύξησης των βιομηχανικών παραγγελιών το Μάιο, αλλά και του δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM.

Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο κατά 0,7% το Μάιο, δίνοντας μια περαιτέρω ένδειξη ότι ενισχύονται και οι επιχειρηματικές δαπάνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες καταγράφουν άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Εξάλλου, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο δείκτης ISM, παροχής μη βιομηχανικών υπηρεσιών, υποχώρησε τον Ιούνιο στο 57,2 από το 60,1, ποσοστό υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδο που δηλώνει ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα έντονες παραμένουν οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, ύστερα από τη δεύτερη σε διάστημα δύο εβδομάδων προειδοποίηση της Advanced Micro Devices σχετικά με τις πωλήσεις του τριμήνου.

Εξάλλου, αρνητικά επιδρούν και οι ανησυχίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην διάρκεια της αργίας της 4ης Ιουλίου, αλλά και για τον αυξανόμενο αριθμό των λογιστικών εταιρικών σκανδάλων.

Ο Dow Jones υποχωρεί περί το 0,3%, και ακολουθεί ο Nasdaq με απώλειες 0,7% αλλά και ο S&P με πτώση 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v