JP Morgan και Citigroup πιέζουν τη Wall

Σταθερά με αρνητικό πρόσημο κινούνται πλέον οι δείκτες στη Wall Street, θέτοντας τέλος στις συχνές εναλλαγές προσήμων, που προκάλεσε η ανακοίνωση θετικών μακροοικονομικών στοιχείων. Στο επίκεντρο των πιέσεων οι JP Morgan και Citigroup, λόγω ανησυχιών για το μέγεθος του δανεισμού στη WorldCom.

Για λίγο κράτησε η νευρική διακύμανση των δεικτών στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τις θέσεις τους εν όψει και της αργίας της 4ης Ιουλίου, καθώς η κοινή γνώμη φαίνεται να πιστεύει ότι κάτι θα συμβεί την ημέρα αυτή.

Οι παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο, όπου η συνεδρίαση ξεκινάει με οριακά κέρδη, για να αντιστραφεί στη συνέχεια το κλίμα, οδηγώντας τους δείκτες σε απώλειες.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των JP Morgan και Citigroup, κατά 1,11% και 2,75% αντίστοιχα, εξαιτίας των ανησυχιών για το μέγεθος των δανείων που είχαν χορηγήσει στη WorldCom. Αντίστοιχα, πτωτική πορεία ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Στον τεχνολογικό κλάδο η πίεση που ασκεί η Advanced Micro Devices δεν αφήνει περιθώρια για εναλλακτικές κινήσεις, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση για τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου.

Οι επενδυτές δεν κατόρθωσαν να βρουν στήριγμα ούτε και στις θετικές ανακοινώσεις των στοιχείων σχετικά με την αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε στις 382.000 από το προηγούμενο των 393.000.

Εξάλλου, οι βιομηχανικές παραγγελίες του Μαΐου αυξήθηκαν κατά 0,7%, υπερβαίνοντας έτσι τις αντίστοιχες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για άνοδο 0,6%. Αντίθετα, στο 57,2 υποχώρησε ο δείκτης ISM (παροχής μη βιομηχανικών υπηρεσιών) από το 60,1 του Μαΐου. Ωστόσο, το ότι παραμένει πάνω από το 50, υποδηλώνει ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v