Μίνι -ράλι εν μέσω ημιαργίας στη Wall

Ο ήσυχος εορτασμός της 4ης Ιουλίου έδωσε το έναυσμα στους επενδυτές να ωθήσουν σε μίνι ράλι τη Wall, με αποτέλσμα ο Dow να καταγράψει την υψηλότερη άνοδο των τελευταίων εννέα μηνών (3,59%) σε μία συνεδρίαση, εν μέσω ημιαργίας, ενώ υψηλότερα (4,95%) ήταν τα κέρδη του Nasdaq.

Με εντυπωσιακά κέρδη που θύμισαν τις ”παλιές καλές εποχές” έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς ύστερα από μια ήρεμη γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, άνοιξε ο δρόμος για την δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς.

Οι επενδυτές ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά στον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, φοβούμενοι νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Ωστόσο, καθώς η ημέρα κύλησε ήρεμα, επέστρεψαν πιο αισιόδοξοι και ”διψασμένοι” για αγορές. Το θετικό κλίμα δεν κατόρθωσε να επισκιάσει και η ανακοίνωση της ανεργίας, η οποία αυξήθηκε οριακά στο 5,9%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9379,50 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων εννέα μηνών, κατά 3,58%. Αντίστοιχα, εντυπωσιακά ήταν και τα κέρδη του Nasdaq, κατά 4,94%, διαμορφούμενος στις 1448,30 μονάδες.

Σημαντική ήταν και η άνοδος του S&P, ο οποίος κατόρθωσε να ξεφύγει από το χαμηλό των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, κλείνοντας στις 989,02 μονάδες με άνοδο 3,67%.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η μετοχή της αλυσίδας λιανικής Great Atlantic & Pacific Tea, καθώς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναδημοσιεύσει τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων ετών, αναθεωρώντας τα προς τα πάνω.

Αντίθετα, πτωτική πορεία ακολούθησε ο τίτλος της εταιρίας πληροφορικής JDA Software, καθώς προειδοποίησε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου θα κυμανθούν περί τα 17-18 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 22 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v