Τάσεις ανάκαμψης δείχνει η Wall

Θετικό είναι το κλίμα στις αμερικανικές αγορές, αφού οι φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα την 4η Ιουλίου διαψεύστηκαν. Εξάλλου, στο πλαίσιο των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία, η οποία τον Ιούνιο ανήλθε στο 5,9% από 5,8% το Μάιο.

Με θετικό πρόσημο και υπολογίσιμα κέρδη ξεκίνησαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια την τελευταία ”μισή” συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τρομοκρατικό χτύπημα κατά την επέτειο της 4ης Ιουλίου διαψεύστηκαν, ενώ τα νέα από την αγορά εργασίας εκπλήρωσαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οριακή άνοδο, σύμφωνη με τις προβλέψεις, κατέγραψε τον Ιούνιο η ανεργία στις ΗΠΑ, διαμορφούμενη στο 5,9%, έναντι 5,8% το Μάιο. Τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας ήρθαν από τις νέες θέσεις εργασίας. Όπως ανακοινώθηκε, τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν κατά 36.000 λιγότερες θέσεις εργασίας από τις 75.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε διάψευση του δημοσιεύματος, που την ήθελε στόχο ερευνών του υπουργείου δικαιοσύνης προέβη η Qwest, ενώ μικρή άνοδο στη μετοχή της Worldcom προκάλεσε το αίτημα του ίδιου υπουργείου να σταματήσουν οι έρευνες που διεξάγει η εταιρία, ώστε να δοθεί έμφαση σε αυτές της πολιτείας.

Στο +1,05% και τις 9.149 μονάδες ξεκίνησε ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,89% καταγράφει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.406 μονάδων. Ανοδικά κατά 1,08% άνοιξε και ο δείκτης S&P, πέριξ των 964 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v