Κήρυξε πτώχευση η Babcock Borsig

Αίτηση κήρυξης πτώχευσης κατέθεσε η Babcock Borsig, αφού δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθούν χρηματοδότες για τα 200 εκ. ευρώ που χρειάζεται άμεσα. Αναλυτές της αγοράς εκφράζουν τη γνώμη πως τελικώς θα αποσυρθεί η αίτηση, αφού θα υπάρξουν τράπεζες να ανταποκριθούν στο αίτημα της εταιρίας.

Κήρυξε πτώχευση η Babcock Borsig
Αίτηση κήρυξης πτώχευσης κατέθεσε η Babcock Borsig, μέτοχος των ναυπηγείων της HDW, αφού δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσει τα ποσά που επιθυμούσε. Στελέχη της εταιρίας βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με κυβερνητικές πηγές, αναζητώντας μια συμβιβαστική φόρμουλα, ώστε να αποσύρουν την αίτηση.

Η αίτηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από άκαρπες προσπάθειες 10 ημερών και αφού απέτυχε να εξοικονομήσει άμεσα ποσό ύψους 200 εκ. ευρώ (196,2 εκ. δολ.), ώστε να πληρώσει δάνειο ύψους 150 εκ. ευρώ και τους μισθούς των 22.000 εργαζομένων του γκρουπ, που ανέρχονται στα 50 εκ. ευρώ.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως δεν έχουν εξανεμισθεί όλες οι πιθανότητες να αποσυρθεί η αίτηση για προστασία από το ”κεφάλαιο 11” που κατέθεσε η Babcock Borsig, αρκεί να εξευρεθεί σύντομα δανειοδότης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v