Προς τα κάτω ”φούσκωσε” τα αποτέλεσματα η GA&PT

Ενώ οι συνήθεις λογιστικές ατασθαλίες αφορούν σε ”φούσκωμα” των κερδών, η αμερικανική Great Atlantic & Pacific Tea ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων τριών ετών, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερες ζημιές ανά μετοχή!

Προς τα κάτω ”φούσκωσε” τα αποτέλεσματα η GA&PT
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε εταιρίες που ”φουσκώνουν” τα κέρδη τους. Η Great Atlantic & Pacific Tea είναι από τις ελάχιστες ίσως που... τα κρύβουν!

Η αμερικανική αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει προς τα πάνω τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημιές για το έτος που έληξε το Φεβρουάριο του 2002, αναδιαμορφώνονται πλέον στα 1,88 δολάρια ανά μετοχή, από το ποσό των 2,18 δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο.

Ακόμη, οι ζημίες για το έτος χρήσης με λήξη το Φεβρουάριο του 2001, διαμορφώνονται πλέον στα 51 σεντς ανά μετοχή από τα 65 σεντς, ενώ και τα κέρδη του 2000 πρέπει να υπολογίζονται πλέον στα 92 σεντς ανά μετοχή από την προηγούμενη ανακοίνωση των 37 σεντς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι λογιστικές αυτές αλλαγές έρχονται ”ύστερα από την ανακάλυψη συγκεκριμένων ανωμαλιών”.

Οι μετοχές της Great Atlantic έχουν χάσει το 34% της αξίας τους από το Μάιο, όταν η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει να δημοσιοποιήσει την ετήσια αναφορά της προκειμένου να ολοκληρώσει τη λογιστική εξέταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v