Συμμετοχή σε λογιστικό σκάνδαλο του Ντ. Τσένι;

Κάθε ένδικο μέσο που διαθέτει προτίθεται να χρησιμοποιήσει εναντίον του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τσένι και της εταιρίας που προίστατο μέχρι το 2000, ονόματι Halliburton, η εταιρία Judicial Watch. Η κατηγορία αφορά χρησιμοποίηση λογιστικών αλχημειών που φούσκωσαν τη μετοχή της Halliburton, εξαπατώντας τους μετόχους της.

Συμμετοχή σε λογιστικό σκάνδαλο του Ντ. Τσένι;
Σε λογιστικό σκάνδαλο πιθανόν να φέρεται αναμεμιγμένος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τσένι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones News Wires.

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρίας Halliburton co το διάστημα 1995 –2000. Η εταιρία κατηγορείται από μετόχους της πως από το 1998 ακολουθεί συγκεκριμένες λογιστικές μεθόδους, έτσι ώστε να υπερτιμούνται οι τίτλοι της, ενώ έχει τεθεί και στο στόχαστρο της SEC, χωρίς όμως να της απαγγείλει τελικώς συγκεκριμένες κατηγορίες.

Η εταιρία Judicial Watch, που αποτελεί εταιρία που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση ”δυσαρεστημένων” μετόχων εταιριών, ανακοίνωσε προς προτίθεται να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο εναντίον του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και της Halliburton, με την κατηγορία πως χρησιμοποίησαν λογιστικές αλχημείες για να φουσκώσουν την τιμή της μετοχής της.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από την πλευρά του, δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v