Wall: Εναλλαγές προσήμων σε… αρνητικό κλίμα

Με νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων ξεκίνησε η Wall, καθώς το κλίμα κρίνεται αρνητικό, αφού η Intel υποβαθμίστηκε από την SSSB, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και Merrill Lynch για τον κλάδο των PC. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Μπους για τα λογιστικά σκάνδαλα και τις ”κατηγορίες” κατά του ίδιου για inside information.

Σε αρνητικό κλίμα συνεχίζουν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, οι οποίοι αυτή την ώρα κινούντια νευρικά. Αρνητικά είναι τα νέα από τη τεχνολογία, αλλά και από την επικείμενη ομιλία Μπους, στην οποία αναμένεται να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα αμερικανικά λογιστικά σκάνδαλα και να υπερασπιστεί τις κινήσεις του παρελθόντος, ως διευθυντικό στέλεχος εταιρίας.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η SSSB περιέκοψε την τιμή στόχο της Intel από τα 45 δολ. στα 27, αναθεωρώντας ταυτόχρονα προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της εταιρίας του 2002 και 2003. Επίσης, η Merrill Lynch έδωσε στη δημοσιότητα αρνητική έκθεσή της για τον κλάδο των υπολογιστών και μείωσε τα ratings 13 μετοχών του κλάδου, αφού εκτιμά ότι οι παραγγελίες για εξαρτήματα PC μειώθηκαν ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες.

Εξάλλου, οι επιθέσεις με στόχο τον πρόεδρο Μπους και τον αντιπρόεδρο D. Cheney, μέσω μερίδας του τύπου, αφορούν τις ίδιες ακριβώς πρακτικές, κατά των οποίων ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται λάβρος στη σημερινή του ομιλία.

Ο λευκός οίκος αντιμετώπισε τις αιτιάσεις μερίδας του οικονομικού τύπου, καθώς ο πρώην τεξανός κυβερνήτης, όντας μέλος του δ.σ. της εταιρίας Harken Energy, λίγο πριν την κατακρήμνιση της μετοχής της, το ’91- ’92, προέβη σε αθρόες πωλήσεις. Ο πρόεδρος Μπους αρνείται μέχρι τώρα να σχολιάσει την ουσία των κατηγοριών, χαρακτηρίζοντας αυτές ”πολιτική και αναμενόμενη επίθεση”.

Στις 9.289 μονάδες και το +0,16% ξεκίνησε ο Dow, ενώ στο +0,12% και τις 1.407 μονάδες βρίσκεται στο άνοιγμα ο Nasdaq. Εξάλλου πτωτικές είναι οι τάσεις για την πορεία του S&P 500, ο οποίος τώρα διαμορφώνεται στις 976 μονάδες (-0,05%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v