Merck και Alcoa οδήγησαν χαμηλότερα τη Wall

Τα λογιστικά προβλήματα της Merck αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa ήταν αρκετά για να ωθήσουν σε μεγάλες απώλειες τους δείκτες στην αμερικανική αγορά και να επιτείνουν το ήδη αρνητικό κλίμα.

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς δεν κατόρθωσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των επενδυτών ύστερα από το νέο λογιστικό σκάνδαλο που ξέσπασε με τη Merck αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα της Alcoa.

Οι επενδυτές ρευστοποίησαν μεγάλο μέρος των κερδών που είχαν αποκομίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, ωστόσο οι αναλυτές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, εκτιμώντας ότι οι απώλειες μπορούσαν να ήταν ακόμη υψηλότερες.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck με το νέο λογιστικό σκάνδαλο ύψους 12,4 δις. δολαρίων, αναστάτωσε για άλλη μια φορά την ήδη ”ταλαιπωρημένη” αμερικανική αγορά, στέλνοντας και τις μετοχές της σε πτωτική πορεία.

Αντίστοιχη ήταν και η τροχιά των τίτλων της μεγαλύτερης εταιρίας αλουμινίου παγκοσμίως, Alcoa, τα αποτελέσματα της οποίας για το δεύτερο τρίμηνο δεν κατόρθωσαν να ανέλθουν στις ανάλογες εκτιμήσεις της αγοράς.

Απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της κορυφαίας εταιρίας επεξεργαστών παγκοσμίως, Intel, η οποία ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός νέου επεξεργαστή.

Αντίστοιχα, ενθαρρυντική ήταν η ανακοίνωση για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών από τον μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, σχετικά με επενδύσεις ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην Level 3 Communications.

Αντίθετα, άσχημα ήταν τα ”μαντάτα” για τις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Ford, καθώς η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2003.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9274,90 μονάδες με απώλειες 1,12%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση ύψους 2,95% κλείνοντας στις 1405,68 μονάδες. O S&P σημείωσε απώλειες 1,22% διαμορφούμενος στις 976,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v