Wall: Μπους – τεχνολογία: σημειώσατε 2

Η όποια θετική επίδραση από τα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε κατά της εταιρικής απάτης ο πρόεδρος Μπους, δεν άργησε να περάσει, με αποτέλεσμα τα δυσμενή νέα για τον κλάδο της τεχνολογίας να δώσουν τον τόνο. Η SSSB περιέκοψε σημαντικά την τιμή της στόχο για την Intel, ενώ η Merrill τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο των Η/Υ.

Λίγη ώρα κράτησε η θετική επίδραση της ομιλίας Μπους στην ψυχολογία των επενδυτών της Wall, για να επικρατήσουν τελικά οι πτωτικές τάσεις, που έδειχναν για το ξεκίνημα τα futures και που οφείλονταν στα δυσμενή νέα από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο πρόεδρος Μπους ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων μέτρων, την ίδρυση Σώματος Δίωξης Εταιρικής Απάτης, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για διπλασιασμό τη ποινής αυτών που εξαπατούν το κοινό με εταιρική αδιαφάνεια και λογιστικές αλχημείες.

”Ο πρόεδρος καλείται να ικανοποιήσει δύο πλευρές ταυτόχρονα και αυτό δεν είναι εύκολο”, επισημαίνει κορυφαίος αναλυτής, λέγοντας ότι ”μπορεί το επενδυτικό κοινό να θέλει να δει ακόμη αυστηρότερες ρυθμίσεις, αλλά οι επιχειρήσεις δεν αρέσκονται καθόλου να βλέπουν τον κυβερνητικό παρεμβατισμό να διογκώνεται”.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η SSSB περιέκοψε την τιμή στόχο της Intel από τα 45 δολ. στα 27, αναθεωρώντας ταυτόχρονα προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της εταιρίας του 2002 και 2003. Επίσης, η Merrill Lynch έδωσε στη δημοσιότητα αρνητική έκθεσή της για τον κλάδο των υπολογιστών και μείωσε τα ratings 13 μετοχών του κλάδου, αφού εκτιμά ότι οι παραγγελίες για εξαρτήματα PC θα παραμείνουν ”παγωμένες”.

Θετική αλλά… λίγη ήταν η επίδραση από την ανακοίνωση της Microsoft περί υψηλότερων του αναμενομένου κέρδη ανά μετοχή κατά το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Στις 9.096 μονάδες και το -1,93% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 1,74% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1.381 μονάδες. Τέλος, πτωτικά κατά 2,47% κινήθηκε και ο S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 952 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v