Επιφυλακτική η Wall στην παρέμβαση Μπους

Θετικά υποδέχτηκε καταρχήν η Wall τις δηλώσεις Μπους για διπλασιασμό της ποινής φυλάκισης για εταιρικές απάτες και την ίδρυση Σώματος Δίωξης, αλλά και για ”λογιστικές ευθύνες” των εταιριών στο φούσκωμα των κερδών το ’90. Ωστόσο, νηφαλιότερες σκέψεις οδήγησαν σε περιορισμό των κερδών, καθώς η αγορά αντιμετωπίζει πιέσεις από την Intel και τον κλάδο των Η/Υ.

Θετική, αλλά όχι ικανή να αλλάξει την τάση, είναι η επίδραση της ομιλίας Μπους στους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς ο ”πλανητάρχης” δίνει την εντύπωση ότι κατανοεί το πρόβλημα αναξιοπιστίας που έχουν εισάγει στην αμερικανική αγορά οι αποκαλύψεις για λογιστικά σκάνδαλα.

Ο Τζ. Μπους ζήτησε ηθικότερη εταιρική διακυβέρνηση, διπλασιασμό της ποινής φυλάκισης για τις εταιρικές απάτες, ενώ κατηγόρησε τα λογιστικά των εταιριών για τα ”φουσκωμένα” κέρδη της δεκαετίας του ’90.

Παρά το γεγονός, αναλυτές εκτιμούν το συνολικό κλίμα ως αρνητικό, αφού η τιμή στόχος μετοχή της Intel υποβαθμίστηκε από την SSSB (στα 27 από 45 δολάρια) και η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προβαίνοντας παράλληλα στην περικοπή των εκτιμήσεων της για 13 εταιρίες, αφού εκτιμά ότι οι παραγγελίες Η/Υ θα παραμείνουν ”παγωμένες”.

Αυτή την ώρα ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.400 μονάδες και το -0,45%, ο Dow στο -0,25% και τις 9.252 μονάδες, με τη μετοχή της Intel να χάνει το 2,97% της αξίας του. Ο S&P 500 κινείται στις 970 μονάδες και το -0,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v