Μπους: Ιδρύεται Σώμα Έρευνας Εταιρικής Απάτης

Την ίδρυση σώματος έρευνας για εταιρικές απάτες (CFTF) ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπους, ζητώντας παράλληλα το διπλασιασμό της ποινής φυλάκισης των ενόχων για αυτές. Εξέφρασε την υποστήριξή του στα σχέδια των NYSE και Nasdaq για ανεξαρτησία των μελών του δ.σ. κάθε εταιρίας, αλλά και για έλεγχο των options που λαμβάνουν τα στελέχη.

Μπους: Ιδρύεται Σώμα Έρευνας Εταιρικής Απάτης
Την άμεση ίδρυση Σώματος για τη Δίωξη Εταιρικής Απάτης (Corporate Fraud Task Force) ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κεντρικό κτίριο της Νέας Υόρκης, με άξονα τις εξελίξεις γύρω από τη λογιστικά ”μαγειρέματα”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ακόμη ότι υποστηρίζει τις ρυθμίσεις των New York Stock Exchange και Nasdaq, οι οποίες προβλέπουν την έγκριση, από τους μετόχους, των παρεχομένων option σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών, αλλά και την ανεξαρτησία της πλειοψηφίας των μελών του δ.σ. μιας εταιρίας από το management της ίδιας της εταιρίας.

Στην κατακόρυφη άνοδο των εταιρικών κερδών της δεκαετίας του 1990 απέδωσε ο Τζ. Μπους τις υπερβολές και τις απάτες στις λογιστικές καταστάσεις. ”Διαβάζοντας τις επιχειρηματικές σελίδες των εφημερίδων, είναι σαν να διαβάζει κανείς σκανδαλοθηρικό περιοδικό”, τόνισε, ενώ επισήμανε την ανάγκη για ”μια νέα εποχή ακεραιότητας”, αποδίδοντας σε αυτήν ακριβώς την αξία τη δύναμη του καπιταλισμού.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας Μπους, προτάθηκε ο διπλασιασμός των μέγιστων ποινών φυλάκισης για τους ”εταιρικούς απατεώνες”, από 5 σε 10 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v