Διευρύνει τις απώλειές της η Wall

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι βασικοί δείκτες της Wall, καθώς την υποβάθμιση των μετοχών των General Motors και Ford ακολούθησε η είδηση για μήνυση καταναλωτών κατά της Johnson & Johnson. Οι ειδήσεις από τη Cisco και τον S&P, δεν φαίνονται ικανές να αντιστρέψουν το κλίμα.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω πλήθους αρνητικών εταιρικών νέων.

Η νέα εισαγγελική έρευνα, αυτή τη φορά στις λογιστικές καταστάσεις της Qwest, τάραξε τις αμερικανικές αγορές, μια μόλις ημέρα μετά την ομιλία Μπους περί ”διαφάνειας”. Εξάλλου, η Bank of America υποβάθμισε τις μετοχές των εταιριών General Motors και Ford, ενώ μήνυση άσκησε συνδικάτο καταναλωτών στη Johnson & Johnson.

Οι δυσμενείς ανακοινώσεις απέσυραν το ενδιαφέρον των επενδυτών από ευχάριστα τεχνολογικά νέα που έδωσαν τον ανοδικό τόνο στο άνοιγμα. Η μετοχή της Cisco αναβαθμίστηκε από τη Merrill Lynch, ενώ ο οίκος S&P αποφάσισε την αντικατάσταση 7 μη αμερικανικών εταιριών του S&P 500, με 7 εγχώριες, εκ των οποίων οι τρεις είναι η Goldman Sachs, η Ebay και η Electronic Arts.

Χαμηλότερα ωθούν τον τεχνολογικό δείκτη οι πιέσεις στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, αφού εκτός από την πτώση της μετοχής της J&J χαμηλότερα κινείται και η Merck. Στις 8.863 μονάδες και το -2,56% κινείται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow, ενώ σημαντικές απώλειες (1,83%) καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.355 μονάδες. Εξάλλου, το 2,98% της αξίας του χάνει αυτή την ώρα ο S&P 500, πέριξ των 924 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v