Καταιγισμός αρνητικών νέων στη Wall

Αναταράξεις στο θετικό κλίμα που δημιούργησαν στο άνοιγμα οι τεχνολογικές ειδήσεις από τον S&P και τη Cisco, προκάλεσε η νέα εισαγγελική έρευνα, αυτή τη φορά γύρω από τα λογιστικά της Qwest. Οι πιέσεις εντείνονται από τη μήνυση καταναλωτών κατά της J&J, αλλά και από την υποβάθμιση στις μετοχές των GM και Ford από την Bank of America.

Σε δύσκολη καμπή για τους βασικούς δείκτες βρίσκεται η συνεδρίαση στη Wall Street, εν μέσω καταιγισμού των αμερικανικών αγορών από αρνητικά νέα.

Κλυδωνισμούς προκάλεσε στους βασικούς δείκτες της Wall Street η νέα εισαγγελική έρευνα, αυτή τη φορά γύρω από τις λογιστικές καταστάσεις της τηλεπικοινωνιακής Qwest. Το γεγονός προκάλεσε και την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ περαιτέρω στοιχεία για την ίδια την έρευνα δεν είναι ακόμη γνωστά.

Εξάλλου, πιέσεις ασκούν στο βιομηχανικό δείκτη τόσο η μήνυση κατά της Johnson & Johnson από καταναλωτές, όσο και η υποβάθμιση των μετοχων της General Motors και της Ford από την Bank of America.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές τις επόμενες ώρες οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να επικεντρώσουν της προσοχή τους στις θετικές ειδήσεις από την τον τεχνολογικό κλάδο. Εκεί, η Merrill Lynch αναβάθμισε τη μετοχή της Cisco από buy σε strong buy, ενώ ο οίκος Standard and Poors αποφάσισε να αντικαταστήσει 7 μη αμερικανικές μετοχές του δείκτη S&P 500 με αντίστοιχο αριθμό εγχώριων.

Η λίστα των προς εισαγωγή στον S&P 500 εταιρίες, περιλαμβάνει τεχνολογικές εταιρίες, όπως είναι η Ebay και η Electronics Art, γεγονός που χαρίζει κέρδη στο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται τώρα στο -0,56% και τις 1.373 μονάδες.

Πτωτικά κινείται ο βιομηχανικός Dow, χάνοντας 0,96% και κινούμενος πέριξ των 9.009 μονάδων, ενώ αρνητικό είναι το πρόσημο μπροστά από τον S&P 500, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v