Cisco και S&P χαρίζουν κέρδη στο Nasdaq

Σε θετικό έδαφος οδηγεί το Nasdaq η αναβάθμιση από τη Merrill Lynch της μετοχής της Cisco, αλλά και η απόφαση του οίκου S&P να αντικαταστήσει στο δείκτη S&P 500 μη αμερικανικές εταιρίες με άλλες, εγχώριες, όπως η Ebay και η Electronic Arts.

Σε σχετικά θετικό κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, με τις αναπροσαρμογές στα ratings των οίκων για μετοχές να δίνουν τον τόνο.

H Merrill Lynch αναθεώρησε την εκτίμησή της για τη Cisco σε strong buy από buy, αφού εκτιμά αναπτυξιακές τις προοπτικές της εταιρίας, αλλά και του κλάδου των τηλεπικοινωνιακών εξαρτημάτων γενικότερα.

Εξάλλου, ο οίκος S&P ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά στο δείκτη του, S&P 500 7 μη αμερικανικές εταιρίες, με αντίστοιχο αριθμό αμερικανικών. Ανάμεσα στις εταιρίες που θα εισαχθούν στο δείκτη είναι η Goldman Sachs, η Principal Financial, η Ebay, η Electronic Arts και η Sungard Data Systems.

Στο +0,27% και τις 9.120 μονάδες βρίσκεται τώρα ο βιομηχανικός Dow, ενώ κέρδη της τάξης του 0,90% καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται πέριξ των 1.393 μονάδων. Εξάλλου, στο +0,33% και τις 955 μονάδες ξεκίνησε ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v