Αναταράξεις στο Dow από το δείκτη Μίτσιγκαν

Σε περιπέτειες οδηγεί το Dow η απρόσμενη πτώση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, στο 86,5 (από 92,4) τον Ιούλιο. Θετική η επίδραση των λιανικών πωλήσεων, αλλά και των ανακοινώσεων από Dell, General Electric και Juniper.

Νευρική διάθεση χάρισε στο βιομηχανικό Dow η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Μίτσιγκαν, ενώ τα κέρδη του από τα θετικά μηνύματα της Dell διατηρεί ο Nasdaq.

Στο 86,5 ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικών τάσεων του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, για τον Ιούλιο, καταγράφοντας απροσδόκητη πτώση έναντι του 92,4 του Ιουνίου.

Εξάλλου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Dell ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίμηνο που τελειώνει στις 2 Αυγούστου θα είναι υψηλότερα των αρχικών προβλέψεων, εν μέσω αύξησης των κρατικών δαπανών για την παιδεία. Ανάλογες ήταν οι ανακοινώσεις και της Juniper, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει μικρά κέρδη, ως απόρροια των περικοπών στα έξοδα.

Πριν επίσης από την έναρξη της συνεδρίασης, υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής του Ιουνίου, κατά 1,1% σε σχέση με την υποχώρηση του Μαΐου.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, θετική θα είναι η επίδραση των νέων από την General Electric, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της του β΄ τριμήνου θα αντιστοιχούν στις προβλέψεις για 44 σεντς, ποσό που ξεπερνά τα 39 σεντς, που εμφάνισε ως κέρδη το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στο +0,14% και τις 8.813 μονάδες κινείται τώρα ο Dow, ενώ κέρδη της τάξης του 1,67% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.397 μονάδες. Εξάλλου, ο S&P 500 αυξάνει την αξία του κατά 0,41%, στις 931 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v