Περιορίζει τις απώλειες η αμερικανική αγορά

Με απώλειες κοντά στο 1% συνεχίζει τη συνεδρίαση στη Wall Street ο δείκτης Dow Jones μην κατορθώνοντας να ξεφύγει από το έντονο αρνητικό κλίμα. Αντίθετα, ο Nasdaq επιδεικνύει σθεναρή αντίσταση κινούμενος οριακά σε θετικό επίπεδο.

Ισχυρή αντίσταση επιδεικνύουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου βοηθώντας το Nasdaq να περάσει σε θετικό επίπεδο, ενώ και ο Dow Jοnes έχει περιορίσει σημαντικά τις απώλειές του.

Το αρνητικό κλίμα είχε δημιουργηθεί ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων σχετικά με την αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας πάνω από τις 400.000.

Επιπρόσθετα, αρνητική είναι και η επίδραση από την υποβάθμιση της General Motors στην οποία προχώρησε η UBS Warburg. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των Philip Morris, Procter & Gamble.

Αντίθετα, το θετικό κλίμα προσπάθησαν να ενισχύσουν η Eastman Kodak, ανακοινώνοντας ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου αναμένονται υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, αλλά και η Wal-Mart Stores, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

Ο Nasdaq προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες περνώντας σε θετικό επίπεδο, με τις μετοχές της VeriSign να δίνουν μεγάλη στήριξη στο δείκτη, παρά το γεγονός ότι προειδοποίησε πως τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου δεν θα πετύχουν τις εκτιμήσεις. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Intel και Amgen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v