Ακρα νευρικότητα στη Wall Street

Με συνεχή σκαμπανεβάσματα και εναλλαγές προσήμων συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς το αρνητικό κλίμα από την υποβάθμιση της General Motors και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, προσπαθούν να αντιστρέψουν οι θετικές ανακοινώσεις από Wal-Mart Stores και Kodak.

Έντονη νευρικότητα και αλλεπάλληλες διακυμάνσεις του κλίματος είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το σκηνικό στη συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, καθώς τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία και η υποβάθμιση της General Motors προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις θετικές ειδήσεις των Wal-Mart Stores και Kodak.

Ύστερα από τις υψηλές σχετικά απώλειες που κατέγραφαν λίγο μετά τη συνεδρίαση οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς, το κλίμα έγινε έντονα νευρικό καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να επικεντρωθούν στις θετικές εκτιμήσεις της Kodak για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

Θετικά επιδρά ακόμη στην αγορά και η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Wal-Mart Stores για τα κέρδη ανά μετοχή του δευτέρου τριμήνου αλλά και συνολικά για το 2002.

Αντίθετα, το αρνητικό κλίμα επιτείνουν τα στοιχεία για την αύξηση των αιτήσεων για καταβολή επιδομάτων ανεργίας πάνω από τις 400.000, σε σχέση με τον αριθμό των 387.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, η υποβάθμιση της κατασκευάστριας εταιρίας αυτοκινήτων General Motors σε hold από την UBS Warburg, δημιουργεί νέα προβλήματα, κυρίως όσον αφορά στην πορεία του Dow Jones.

Στον τεχνολογικό κλάδο, η Merrill Lynch υποβάθμισε τη Yahoo!, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν κερδών του δευτέρου τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρίας να καταγράφει απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v