Έντονα αρνητικό το κλίμα στη Wall Street

Η αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας πάνω από τις 400.000 πιέζει τη Wall Street ήδη με την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Kodak για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, δεν κατορθώνει προς το παρόν να λειτουργήσει εξισορροπητικά.

Τα αρνητικά στοιχεία σχετικά με την αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας πιέζουν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης την αμερικανική αγορά, ενώ η προς τα άνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Kodak για το β΄ τρίμηνο δεν μπορεί προς το παρόν να λειτουργήσει ανασταλτικά στην αρνητική τροχιά των δεικτών στη Wall Street.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης τιμών παραγωγής παρουσίασε άνοδο κατά 0,1% τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις δεν έκαναν λόγο για κάποια αλλαγή του ποσοστού. Ο ίδιος δείκτης, εξαιρουμένων των κλάδων των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε, για τον ίδιο μήνα, στο +0,2%.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε στις 403.000, από τις 387.000 την προηγούμενη εβδομάδα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones άνοιξε με απώλειες 1,16% στις 8711,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,76% περί τις 1335,78 μονάδες. Ο S&P με το άνοιγμα της συνεδρίασης σημείωσε πτώση κατά 0,70%.

Η Kodak ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου να ανέλθουν στο ποσό των 85 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της τάξης των 60-70 σεντς ανά μετοχή.

Στο λιανικό κλάδο, οι πωλήσεις των καταστημάτων για τον Ιούνιο ήταν μικτές, καθώς η Wal-Mart κατέγραψε άνοδο κατά 7,9% όσον αφορά στα καταστήματα με διάρκεια λειτουργίας ενός έτους, αλλά οι πωλήσεις της JC Penny για τα αντίστοιχα καταστήματα κατέγραψαν πτώση 0,3%.

Η ανακοίνωση των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων της Yahoo για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να δώσει κάποια βοήθεια στο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v