Επίδειξη δύναμης από τον Nasdaq

Τα..πάνω κάτω έφεραν οι δείκτες στη Wall Street, κατορθώνοντας έστω και στη λήξη της συνεδρίασης, να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα, με τον Nasdaq μάλιστα να καταγράφει υψηλά κέρδη και τον Dow Jones να κλείνει με οριακές απώλειες.

Με ένα δυναμικό comeback, ο Dow Jones κατόρθωσε να περιορίσει τις απώλειες του στο ελάχιστο, ενώ ο Nasdaq, ενισχύμενος από τους τεχνολογικούς τίτλους, κατέγραψε σημαντική άνοδο υψηλότερη του 2%.

Έντονο αρνητικό κλίμα είχε δημιουργηθεί ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων σχετικά με την αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας πάνω από τις 400.000.

Οι απώλειες της αμερικανικής αγοράς διευρύνθηκαν ύστερα και από την υποβάθμιση της General Motors στην οποία προχώρησε η UBS Warburg. Με πτώση έκλεισαν και οι μετοχές των Philip Morris, Procter & Gamble.

Αντίθετα, το θετικό κλίμα προσπάθησαν να ενισχύσουν η Eastman Kodak, ανακοινώνοντας ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου αναμένονται υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, αλλά και η Wal-Mart Stores, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8801,53 μονάδες με απώλειες 0,14%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 2,11% στις 1374,46 μονάδες. Ο S&P έκλεισε με άνοδο κατά 0,75% διαμορφούμενος στις 927,33 μονάδες.

Η μετοχή της VeriSign έδωσε μεγάλη στήριξη στον τεχνολογικό δείκτη, παρά το γεγονός ότι προειδοποίησε πως τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου δεν θα πετύχουν τις εκτιμήσεις. Επιλεγμένες τοποθετήσεις επενδυτών σε ονόματα όπως η Intel και η Applied Materials, βοήθησαν στη δημιουργία θετικού κλίματος.

Οι μετοχές της Yahoo! κατόρθωσαν να ανακάμψουν σημειώνοντας ουσιαστικά κέρδη, ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας που δέχτηκε η εταιρία από την Merrill Lynch. Μια ημέρα νωρίτερα, η Yahoo είχε ανακοινώσει τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v