Dell-ίριο στη Wall !

Οι θετικές εκτιμήσεις της Dell για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και τα αποτελέσματα της General Electric, οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα τους Dow Jones και Nasdaq στη Wall Street, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης. Θετικές επιπτώσεις και από την άνοδο των λιανικών πωλήσεων.

Με ουσιαστικά κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τις ανακοινώσεις των Dell και General Electric να ενισχύουν το θετικό κλίμα. Μικρή η επίδραση της αύξησης των πωλήσεων λιανικής.

H General Electric αναμένεται να ενισχύσει την άνοδο του Dow Jones, ύστερα από την ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, τα οποία κατόρθωσαν να πετύχουν τις εκτιμήσεις.

Ωστόσο, καταλυτική αναμένεται η επίδραση της προς τα πάνω αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Dell Computer για τις πωλήσεις και τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου, όσον αφορά στην πορεία των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Εξάλλου, και η Juniper Networks ανακοίνωσε ότι παρά την κάθετη πτώση των εσόδων της, το μέγεθος των κερδών της παρουσίασε μικρή άνοδο.

Οι Dow Jones και S&P ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με κέρδη περί το 0,5%, ενώ ο Nasdaq εκτινάχθηκε κατά 1,3%.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσει η υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση των πωλήσεων λιανικής του Ιουνίου, κατά 1,1% σε σχέση με την αντίστοιχη υποχώρηση του Μαΐου.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, αναμένονται και τα στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, που αναμένεται να καταγράψει άνοδο πάνω από το 93.

Από τις αρνητικές ειδήσεις ξεχωρίζει η υποβάθμιση της Home Depot από την Merrill Lynch σε neutral από strong buy. Αντίθετα, η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε σε strong buy τη μετοχή της εταιρίας τροφίμων Kraft.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της DaimlerChrysler, ύστερα από την αναβάθμισή της από την UBS Warburg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v