ΗΠΑ: Ανοδος 1,1% στις πωλήσεις λιανικής τον Ιούνιο

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 1,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής του Ιουνίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, που έκαναν λόγο για άνοδο 0,6%. Το Μάιο υποχώρησαν κατά 1,1%.

ΗΠΑ: Ανοδος 1,1% στις πωλήσεις λιανικής τον Ιούνιο
Άνοδο υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο, κατορθώνοντας να ανακάμψουν δυναμικά ύστερα από την πτώση του Μαΐου κατά 1,1%.

Οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν άνοδο 1,1% στα 299,5 δισ. δολάρια, ενώ εξαιρούμενων των πωλήσεων των αυτοκινήτων, το ποσοστό ανέρχεται στο 0,4%.

Η αύξηση των εσόδων, τα χαμηλά επιτόκια και η μείωση των τιμών από τις εταιρίες όπως η General Motors, δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο τις δαπάνες, σε μια περίοδο κρίσης των αγορών.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα ήταν της τάξης του 0,6%, ύστερα και από την πτώση του Μαΐου. Όπως ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων, τον Ιούνιο πωλήθηκαν 16,5 εκατ. αυτοκίνητα και ημιφορτηγά, σημειώνοντας άνοδο 5,1% από το Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v