Όλα στο ”κόκκινο” !

Αρνητική στροφή πραγματοποιεί και ο Nasdaq ακολουθώντας την πορεία του βιομηχανικού Dow, ο οποίος καταγράφει σημαντικές απώλειες. Τα νέα από την Dell και τις λιανικές πωλήσεις δεν στάθηκαν αρκετά, ώστε να ξεπεραστεί η επίδραση της απρόσμενης πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σε αρνητικό μετέτρεψε το πρόσημό του λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης και ο Nasdaq, ακολουθώντας την κατεύθυνση που απέκτησε, λίγο μετά το άνοιγμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow

Εξάλλου, ανάμικτα ήταν τα νέα στο μακροοικονομικό επίπεδο. Στο 86,5 ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικών τάσεων του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, για τον Ιούλιο, καταγράφοντας απροσδόκητη πτώση έναντι του 92,4 του Ιουνίου. Ενώ πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής του Ιουνίου, κατά 1,1% σε σχέση με την υποχώρηση του Μαΐου.

Μέχρι τώρα η ανακοίνωση της Dell ότι τα κέρδη της για το τρίμηνο που τελειώνει στις 2 Αυγούστου θα είναι υψηλότερα των αρχικών προβλέψεων, εν μέσω αύξησης των κρατικών δαπανών για την παιδεία, έδινε ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο.

Στο -1,79% και τις 8.644 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow, ενώ απώλειες κατά 0,34% εμφανίζει ο Nasdaq πέριξ των 1.364 μονάδων. Αρνητικό κατά 1,02% είναι και το πρόσημο του S&P 500, στο επίπεδο των 917 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v