Εκτός στόχων η Intel για το β’ τρίμηνο

Μακριά από τους στόχους της φαίνεται να βρίσκεται η κορυφαία εταιρεία παραγωγής λογισμικού Intel, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το β’ τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, λόγω μείωσης των πωλήσεων υπολογιστών και περιφερειακών. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περικόψει περί τις 4.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

Εκτός στόχων η Intel για το β’ τρίμηνο
Με περικοπή περί των 4.000 θέσεων εργασίας, προτίθεται να αντιμετωπίσει η κορυφαία εταιρία παραγωγής λογισμικού, Intel, τα περιορισμένα κέρδη της για το β’ τρίμηνο του έτους, τα οποία η διοίκηση απέδωσε στη μείωση πωλήσεων PC και περιφερειακών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη που προσέγγισαν τα 7 σεντς ανά μετοχή και τζίρο της τάξεως των 6,3 δισ. δολαρίων. Σε επίπεδο Ομίλου, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων μειοψηφίας, τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή προσέγγισαν τα 9 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα δηλαδή από τις αρχικές προβλέψεις που τα ήθελαν στα 11 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο, η εταιρία τονίζει σε ανακοίνωσή της, ότι αναμένει τζίρο μεταξύ 6,3 – 6,9 δισ δολαρίων για το γ’ τρίμηνο (περιορίζοντας ελαφρώς τις αρχικές εκτιμήσεις της), ενώ επισημαίνει ότι προτίθεται να περικόψει το 5% του εργατικού δυναμικού της –δηλαδή περί τις 4.000- θέσεις εργασίας, κυρίως σε ευρωπαϊκό έδαφος, το επόμενο εξάμηνο, κυρίως με τη μέθοδο εθελούσιας εξόδου, προκειμένου να επανέλθει στους αρχικούς στόχους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v