Σε ελεύθερη πτώση (και) η Wall

Έντονα πτωτικές τάσεις προκαλεί στις αμερικανικές αγορές η ”απόλυτη ισοτιμία” ευρώ- δολαρίου. Αρνητική είναι εξάλλου η επίδραση της σύστασης της Merrill για πώληση όλων των τεχνολογικών μετοχών, αλλά και της ομιλίας Μπους περί ”ισχυρής αμερικανικής οικονομίας”. Τεράστιες οι απώλειες και για τις ευρωαγορές.

Κάθετη είναι η πτώση για τις αμερικανικές αγορές μετά το μέσον της συνεδρίασης, καθώς η ”απόλυτη ισοτιμία” του δολαρίου με το ευρώ διευρύνει τις ποσοστιαίες απώλειες του Dow μέχρι το 4,5%.

Αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα είχε εξάλλου η ομιλία του προέδρου Μπους ενώπιον αμερικανικού ακροατηρίου, όπου τόνισε τη ”δύναμη της αμερικανικής οικονομίας”.

Αρνητική ήταν ακόμα η επίδραση από τη σύσταση της Merrill Lynch για πώληση όλων των τεχνολογικών μετοχών πλην της Dell ”σε κάθε δυνατή ευκαιρία”, αλλά από την αύξηση των αποθεμάτων αμερικανικών εταιριών κατά 0,2%, το Μάιο.

Το ανακοινωθέν deal στον κλάδο των φαρμακευτικών εταιριών δεν έτυχε καλύτερης υποδοχής από το επενδυτικό κοινό, αφού όπως εκτιμούν αναλυτές, το αντίτιμο που θα καταβάλλει η Pfizer για την αγορά της Pharmacia, είναι υψηλό.

Στις 8.273 μονάδες και το -4,74% διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο Dow, ενώ στις 1.383 μονάδες κινείται ο Nasdaq (-3,83%). Εξάλλου, απώλειες της τάξης του 4,49% εμφανίζει και ο S&P 500, στο επίπεδο των 880 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v