Merrill, δολάριο και αποθέματα ”ρίχνουν” τη Wall

Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές, αποθαρρυμένες από την απόλυτη ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και από τη σύσταση της Merrill Lynch για πώληση τεχνολογικών μετοχών – πλην της Dell- ”σε κάθε ευκαιρία”. Εξάλλου, τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν το Μάιο κατά 0,2%.

Με υπολογίσιμες απώλειες ξεκίνησαν σε αρνητικό κλίμα τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές δεν φάνηκαν να ενθουσιασμένοι από το deal στο φαρμακευτικό κλάδο, ενώ αρνητική είναι η επίδραση από την απόλυτη ισοτιμία, στην οποία διαμορφώθηκαν ευρώ και δολάριο.

Κρίσιμη για την πορεία της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται η παρέμβαση- οδηγία της Merrill Lynch, όπου συστήνεται η ”πώληση των τεχνολογικών μετοχών, πλην της Dell, σε ”κάθε ευκαιρία”.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αρνητική εξέλιξη θεωρείται η άνοδος των αποθεμάτων για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου, το Μάιο η ποσότητα των απούλητων προϊόντων στα ”αμερικανικά ράφια” αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι μείωσής τους κατά 0,2% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές δεν ανέμεναν μεταβολή.



Στις 8.534 μονάδες και το -1,73% διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow, ενώ πτωτικά κατά 1,23% διαμορφώνεται ο Nasdaq, πέριξ των 1.356 μονάδων. Εξάλλου, αρνητικό είναι το πρόσημο και μπροστά από τον S&P 500, ο οποίος κινείται στις 907 μονάδες (-1,49%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v