Στη γραμμή των σταθερών επιτοκίων ο Γκρίνσπαν

Τη διάθεση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια (1,75%) πρόκειται να διατυπώσει ο Α. Γκρίνσπαν κατά την αυριανή του ομιλία στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, εκτιμούν οι αναλυτές, ύστερα από την κρίση αναξιοπιστίας που ταλανίζει τις αμερικανικές εταιρίες.

Στη γραμμή των σταθερών επιτοκίων ο Γκρίνσπαν
σταθερότητα των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα (1,75%) προτίθεται να επιβεβαιώσει ο Αλ. Γκρίνσπαν, στην αυριανή του ομιλία στην αρμόδια επιτροπή της γερουσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του AFX press.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως το κορυφαίο στέλεχος της FED δεν πρόκειται προς το παρόν να ”δώσει σήμα” μεταβολής των επιτοκίων, αν δεν αναθερμανθεί πρώτα η αμερικανική οικονομία.

Υψηλόβαθμα στελέχη αμερικανικών επενδυτικών οίκων θεωρούν πως ο Αλ. Γκρίνσπαν θα κάνει αναφορά στο νεφελώδες βραχυχρόνιο οικονομικό τοπίο, με την πτωτική πορεία των αγορών και τα συνεχόμενα λογιστικά σκάνδαλα.

Αναλυτές της J.P. Morgan σχολίαζαν πάντως ”πως στην πραγματικότητα η παρέμβαση Γκρίνσπαν, δεν μπορεί να επιφέρει σημαντικό αποτέλεσμα στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού απέναντι στις εταιρίες”.

Ο διοικητής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να μιλήσει αύριο (10 a.m. ΗΠΑ) στην αρμόδια επιτροπή της γερουσίας και την Τετάρτη, την ίδια ώρα, στην Αμερικανική Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v