WorldCom: ”Βάζουν πλάτη” 3 μεγάλες τράπεζες

Οι Citigroup, J.P. Morgan και GE Capital ανέλαβαν να λειτουργήσουν ως δανειστές της WorldCom, στην περίπτωση που η τελευταία κινήσει διαδικασίες πτώχευσης, καθώς 25 πιστώτριες τράπεζες επιδιώκουν να της απαγορεύσουν να χρησιμοποιήσει δάνειο ύψους 2,65 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal.

WorldCom: ”Βάζουν πλάτη” 3 μεγάλες τράπεζες
Οι τραπεζικοί κολοσσοί της Citigroup και της J.P. Morgan αλλά και το χρηματοπιστωτικό τμήμα της General Electric, ονόματι GE Capital, θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα τους χρηματοδότες της WorldCom, στην περίπτωση που η τελευταία καταφύγει σε διαδικασίες πτώχευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal.

Η παραπάνω κίνηση ήρθε ως απάντηση, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, στις δικαστικές διαδικασίες που ξεκίνησαν εναντίον της WorldCom οι 25 τράπεζες που αποτελούν πιστώτριές της, με σκοπό να της απαγορεύσουν να χρησιμοποιήσει δάνειο ύψους 2,65 δισ. δολαρίων, που έλαβε δύο μόλις ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου.

Η Citigroup και η J.P. Morgan αποτελούν δύο από τις 27 συνολικά τράπεζες στις οποίες είναι χρεωμένη η WorldCom και η διαφοροποίησή τους από τις υπόλοιπες 25 σχετίζεται με το μικρό ποσοστό τους στα 2,65 δισ. δολάρια, αλλά και στις ειδικές σχέσεις που τις συνδέει με τη WorldCom.

Πιο συγκεκριμένα η J.P. Morgan και η SSSB ανέλαβαν το ρόλο του ανάδοχου στην έκδοση ομολόγων της WorldCom πέρυσι, συνολικής αξίας 11,7 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v