Pfizer: Εξαγοράζει προς 60 δισ. δολ. τη Pharmacia

Ποσό της τάξεως των 60 δισ. δολαρίων σκοπεύει να καταβάλει η φαρμακευτική Pfizer για την εξαγορά της Pharmacia, οι μέτοχοι της οποίας θα λάβουν 1,4 μετοχές της Pfizer για κάθε μία δική τους. Mε την παραπάνω σχέση ανταλλαγής η αξία έκαστης μετοχής της Pharmacia διαμορφώνεται στα 45,08 δολάρια.

Pfizer: Εξαγοράζει προς 60 δισ. δολ. τη Pharmacia
Ποσό ύψους 60 δισ. δολαρίων σε μετοχές, προτίθεται να καταβάλει η Pfizer Inc., για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Pharmacia Corp., σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal.

Οι μέτοχοι της Pharmacia θα λάβουν 1,4 μετοχή της Pfizer για κάθε 1 δική τους έτσι ώστε η αξία έκαστου τίτλου της Pharmacia να ανέρχεται σε 45,08 δολάρια, διαμορφώνοντας premium 38% σε σχέση με τις τιμές κλεισίματος της Παρασκευής.

Μετά τη συμφωνία που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, θα δημιουργηθεί η ισχυρότερη εταιρία παγκοσμίως στον φαρμακευτικό κλάδο, με ετήσια έσοδα ύψους 48 δισ. δολαρίων περίπου και κονδύλι 7 δισ. δολ. για έρευνα και ανάπτυξη (R&D).

Η παραπάνω εξαγορά, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, θα διευρύνει περαιτέρω το ”ρήγμα” που ήδη υπάρχει μεταξύ της Pfizer και της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, GlaxoSmithKline.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v