Θύμωσε πάλι τις αρκούδες ο Μπους !

Η αγκίστρωση του ευρώ υψηλότερα του δολαρίου σε συνδυασμό με τη χλιαρή αντίδραση του Μπους αφύπνισε και πάλι τις αρκούδες στη Wall Street, οι οποίες πιέζουν σημαντικά τους δείκτες Dow και S&P. Τις πιέσεις εντείνουν η αύξηση των αποθεμάτων, αλλά και η σύσταση της Merrill για ”πώληση τεχνολογικών μετοχών σε κάθε ευκαιρία”. Δραματική υποχώρηση στην Ευρώπη, παρά την άνοδο του ευρώ.

Η επανεμφάνιση των ”πωλητών” σημαδεύει, κατά την άποψη επιφανών αναλυτών τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι αμερικανικές αγορές επηρεάζονται από την πτώση του δολαρίου, έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ αγνοούν το deal στο φαρμακευτικό κλάδο.

”Το βρυχηθμό των αρκούδων”, σύμφωνα με σχόλιο του cnnfn, προκαλεί η παρέμβαση Μπους, ο οποίος ενώπιον αμερικανικού ακροατηρίου, τόνισε τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας. Όση ώρα διαρκούσε η ομιλία του αμερικανού προέδρου, οι βασικοί δείκτες κινούνταν περισσότερο πτωτικά.

”Είναι πάνω - κάτω η εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας, με τα futures να δείχνουν υψηλότερα ανοίγματα και τους πωλητές να… ενσκύπτουν” επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Wall Street Strategies.

Χαμηλότερα κατά 3,12% οδηγούν το βιομηχανικό Dow εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως η Citigroup, η J.P. Morgan και η American Express, στο επίπεδο των 8.413 μονάδων.

Πιέσεις ασκεί αντίστοιχα στο Nasdaq η σύσταση της Merrill Lynch για πώληση όλων των τεχνολογικών μετοχών – πλην της Dell- ”σε κάθε ευκαιρία”. Στις 1.354 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης, υποχωρώντας κατά 1,38%.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αύξηση για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες κατέγραψαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων το Μάιο, αφού αυξήθηκαν κατά 0,2%, έναντι μείωσής τους κατά 0,2% και ενώ οι αναλυτές δεν περίμεναν μεταβολή.

Εξάλλου, στο -2,77% και τις 895 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v