Πτώση στη Wall παρά την ”αισιοδοξία” Γκρίνσπαν

Με σημαντική υποχώρηση υποδέχτηκε η Wall την αισιοδοξία Γκρίνσπαν για το υγιές μέλλον της αμερικανικής οικονομίας, δίνοντας προφανώς σημασία στην πρόβλεψη του επικεφαλής της FED ότι ενδέχεται να υπάρξουν και νέα λογιστικά σκάνδαλα. Η Wall δεν δίνει (προς το παρόν) σημασία και στα θετικά νέα από τη βιομηχανική παραγωγή και τις επιχειρήσεις.

Με σημαντική πτώση υποδέχτηκαν οι αμερικανικές μετοχές τα θετικά σχόλια του προέδρου της FED Alan Greenspan, ο οποίος καταθέτει σήμερα ενώπιον του Κονγκρέσου για την νομισματική πολιτική και την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Τόσο ο δείκτης των εταιριών της παλαιάς οικονομίας όσο και ο S&P σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 1%.

Οι καλύτερες των αναμενομένων εταιρικές ανακοινώσεις από την αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, την Intel και την Johnson & Johnson δεν φαίνεται να επαρκούν για να δώσουν ώθηση στην αγορά, η οποία όπως επισημαίνουν αναλυτές, πλήττεται από έλλειψη εμπιστοσύνης.

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι για την πορεία των αγορών η ομιλία του Προέδρου της FED, για την οποία όλοι εύχονται να είναι κατευναστική σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε μικροοικονομικό επίπεδο.

Σημαντική πίεση στην πορεία των μετοχών επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ασκεί και η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος, γεγονός το οποίο οδηγεί στην απόσυρση κεφαλαίων από τις αμερικανικές αγορές.

Άυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 2,27% και διαμορφώνεται στις 8.443,09 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 1,1% και διαμορφώνεται στις 1.368,78 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P κινείται πτωτικά κατά 1,98% και διαμορφώνεται στις 899 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v