Ποιός Γκρίνσπαν;

Οι πανταχόθεν θετικές ειδήσεις δεν στάθηκαν ικανές να τερματίσουν το αρνητικό ράλι στη Wall. Ο Dow έκλεισε αρνητικά παρά την αισιόδοξη- αν και με αιχμές- ομιλία Γκρίνσπαν, ενώ, αντίθετα, ο Nasdaq, παρά το αρνητικό του κλείσιμο, αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Προσωρινή αποδείχτηκε η ”στήριξη”, με την οποία η αισιοδοξία του Α. Γκρίνσπαν εφοδίασε τις αγορές και, κυρίως, τον Dow Jones.

Ο Α. Γκρίνσπαν, στην ομιλία του ενώπιον της γερουσίας, έκανε λόγο για την πληγωμένη αξιοπιστία της εταιρικής εμπιστοσύνης, για την οποία κατηγόρησε τους CEO, αλλά και τη μεταδοτική εταιρική απληστία της δεκαετίας του ’90, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την εμπιστοσύνη του στην ανάκαμψη των ΗΠΑ, και να δώσει τις εκτιμήσεις του για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας μέχρι το τέλος του 2002.

Τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου των General Motors και Johnson & Johnson δεν κατάφεραν να τονώσουν το Dow Jones, αφού, κατά τη ρήση επιφανούς αναλυτή, το NYSE φαίνεται πως είναι η επόμενη – μετά το Nasdaq- ”σπηλιά” για τις αμερικανικές αρκούδες.

Θετικά ήταν τα νέα και στο μακροοικονομικό επίπεδο, όπου η βιομηχανική παραγωγή ανακοινώθηκε αυξημένη κατά 0,8% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να παραμείνει αμετάβλητη από το 0,4% που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα.

Στο -1,92% και τις 8.473 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow, ενώ χαμηλότερα κατά 1,85% έκλεισε ο S&P 500, πέριξ των 900 μονάδων. Εξάλλου, στο επίπεδο των 1.375 μονάδων (-0,53%) βρέθηκε ο Nasdaq, στον οποίο καταγράφηκε κύμα αποκόμισης κερδών ”για την περίπτωση που τα μετασυνεδριακά αποτελέσματα της Intel δεν είναι τόσο καλά όσο αναμένονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v