Σε διαφορετική ρότα Dow και Nasdaq

Η ομιλία Γκρίνσπαν και οι βολές του στον αμφισβητούμενο ρόλο των CEO, καθώς και τα νέα από τη GM, μπορεί να βοήθησαν το Dow Jones να περιορίσει τις απώλειές του, δεν έλυσαν όμως τα προβλήματά του. Διαφοροποιημένος εμφανίζεται ο Nasdaq, που, σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται σε πορεία ανόδου.

Με σαφώς διαφοροποιημένες τάσεις κινούνται το απόγευμα της Τρίτης Dow και Nasdaq, καθώς ο πρώτος, παρά την ενθάρρυνση από την ομιλία Γκρίνσπαν ενώπιον της γερουσίας και τις θετικές εταιρικές ειδήσεις, δεν καταφέρνει να καταγράψει κέρδη, ενώ ο δεύτερος κινείται ανοδικά.

”Το κλίμα φαίνεται να έχει μεταστραφεί”, τονίζουν αναλυτές ”και τώρα, ο Dow Jones φαίνεται να… περιθάλπει τις αρκούδες, ενώ ο Nasdaq μοιάζει ασφαλές καταφύγιο”.

Ο Α. Γκρίνσπαν ”αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε θα στεναχωρούσε τις αγορές”, επεσήμανε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει τους CEO και την μεταδιδόμενη απληστία του ’90, όπως αυτή προέκυψε από τις λογιστικές αποκαλύψεις. Χωρίς να αποκλείσει νέες, ανάλογες, αποκαλύψεις για το μέλλον, ο Α. Γκρίνσπαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι, εκτός ”σοκαριστικού απροόπτου” η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι διαρκής και σταθερή.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, ανοδικά, στο 0,8%, ανακοινώθηκε για τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, έναντι ανόδου κατά 0,4% το Μάιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν να μην υπάρξει μεταβολή.

Θετικότερα των προβλέψεων αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσαν εξάλλου η General Motors και η Johnson & Johnson, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις κινήθηκαν αυτά της Caterpillar.

Στις 8.567 μονάδες και το -0,83% βρίσκεται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow, ενώ κέρδη της τάξης του 1,06% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.397 μονάδες. Εξάλλου, πτωτικά κινείται και ο S&P 500 (-0,64%), πέριξ των 912 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v