Wall: Φάρμακο ή ”ασπιρίνη” τα θετικά εταιρικά νέα;

”Παρόν” φαίνεται να λέει ο κακός εαυτός της Wall στο μέσον της συνεδρίασης, εξανεμίζοντας τα εντυπωσιακά κέρδη που χάρισαν στο άνοιγμα τα θετικά εταιρικά νέα από κολοσσούς, όπως η Ford, η Coca Cola και η Citigroup.

Τα κέρδη του ανοίγματος απώλεσε η Wall Street στο μέσον περίπου της συνεδρίασης, τα οποία προκάλεσαν οι θετικές εταιρικές ανακοινώσεις από κολοσσούς της αμερικανικής βιομηχανίας για το β΄ τρίμηνο του 2002.

”Δύσκολα τα εταιρικά αποτελέσματα θα ανατρέψουν το υφιστάμενο αρνητικό κλίμα από τα λογιστικά σκάνδαλα”, επισημαίνουν οι αναλυτές, προβλέποντας περισσότερες θετικές ανακοινώσεις από εταιρίες, τις επόμενες ημέρες.



Νωρίτερα, κέρδη της τάξης των 78 σεντς ανά μετοχή, ανέφερε για το β΄ τρίμηνο η τράπεζα Citigroup ψηλότερα από τα περσινά 74 σεντς, αλλά και από τα 77 που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη ανέφεραν όμως η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία ων ΗΠΑ, Ford, αλλά και η κατασκευάστρια μηχανών για αεροσκάφη, United Technologies. Η Boeing ανέφερε κέρδη της τάξης των 96 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα των 99 σεντς, αλλά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

H J.P. Morgan, αντίθετα, απογοήτευσε τους αναλυτές, καθώς μπορεί να ξεπέρασε τις περσινές της επιδόσεις κατά 25 σεντς ανά μετοχή, παρέμεινε όμως 13 σεντς χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς. Ανάλογα με τα εκτιμώμενα ήταν άλλωστε και τα αποτελέσματα της Coca Cola, η οποία ανέφερε αύξηση των κερδών της κατά 15%.

Πιθανές είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές οι πιέσεις στη μετοχή της Intel, η οποία μετά το χθεσινό κλείσιμο, ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι των περσινών 12 σεντς, διαψεύδοντας τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν κάμψη μέχρι τα 11 σεντς.

Εξάλλου, πτωτικά κατά 3,6% διαμορφώθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο, ο αριθμός των ανεγειρόμενων κατοικιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,64 εκατ. μονάδες ετησίως, έναντι των 1,74 εκατ. μονάδων το αντίστοιχο διάστημα του 2001.

Κέρδη της τάξης του 0,10% καταγράφει αυτή την ώρα ο Dow Jones, στις 8.481 μονάδες, ενώ στο +0,10% και τις 1.376 μονάδες κινείται ο Nasdaq. Αρνητικό πρόσημο κατά 0,30% εμφανίζει αυτή την ώρα και ο S&P 500, συναντώντας το επίπεδο των 898 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v