Στα χαμηλά του Σεπτεμβρίου ο Dow Jones

Στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2001 βρέθηκε ο δείκτης Dow Jones, καθώς η είδηση για την έρευνα γύρω από την Johnson & Johnson προστέθηκε στις δυσμενείς ανακοινώσεις από Microsoft και Sun, αλλά και στη διεύρυνση- ρεκόρ του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, το Μάιο.

Στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2001 οδηγείται ο Dow Jones, καθώς νέες δυσμενείς εταιρικές ειδήσεις ήρθαν να προστεθούν στις άσχημες προσυνεδριακές ανακοινώσεις, αλλά και στα δυσοίωνα μακροοικονομικά νέα.

Αρνητικά επιδρά η έρευνα που ξεκίνησε το αμερικανικό δημόσιο σε εργοστάσιο της Johnson & Johnson, το οποίο κατασκευάζει φάρμακο για την αναιμία. Αρνητική ήταν η ανακοίνωση και από τη Sun Microsystems, η οποία μπορεί να ”έσπασε” το σερί των ζημιογόνων τριμήνων, προέβλεψε όμως ζημίες για το τρέχον τρίμηνο, ενώ εκτιμά ότι οι δαπάνες για την τεχνολογία θα μειωθούν στο μέλλον.

Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου, στα 43 σεντς, όσα και το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας κατά 1 σεντ τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα δυσάρεστα από την ευρωστότερη εταιρία του κόσμου έχουν να κάνουν με τις προβλέψεις της για πωλήσεις και έσοδα, αναφορικά με το οικονομικό έτος 2003, το οποίο ξεκινά σήμερα.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, διεύρυνση σε επίπεδα ρεκόρ κατέγραψε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ το Μάιο, στα 37,6 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές περίμεναν να συρρικνωθεί μέχρι τα 35,3 δισ. δολ. Άλλωστε, μικρή αύξηση κατά 0,1% κατάγραψε ο αμερικανικός πληθωρισμός τον Ιούνιο.

Στις 8.194 μονάδες και το -2,56% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 1,17% εμφανίζει ο Nasdaq, πέριξ των 1.341 μονάδων. Πτωτικά (1,96%) κινείται και ο S&P 500, στις 864 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v