Επιστροφή στην κερδοφορία για Sun Microsystems

Σε 20 εκατ. δολ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Sun Microsystems για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης έναντι ζημιών ύψους 88 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περισινό τρίμηνο. Ωστόσο, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14%, διαμορφούμενα στα 3,42 δισ. δολ., ενώ στελέχη της εταιρίας διατυπώνουν επιφυλάξεις για την πορεία του κλάδου.

Επιστροφή στην κερδοφορία για Sun Microsystems
Kαθαρά κέρδη ύψους 20 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η Sun Microsystems, για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2002, έναντι ζημιών ύψους 88 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Στον αντίποδα, τα έσοδά της παρουσίασαν πτώση κατά 14%, διαμορφούμενα στα 3,42 δισ. δολ. έναντι 4 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα ξεπερνώντας παρόλα αυτά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπολόγιζαν να κινηθούν περί τα 3,29 δισ. δολάρια.

Με τα παραπάνω αποτελέσματα η εταιρία επέστρεψε στη κερδοφορία, αλλά υψηλόβαθμα στελέχη της δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό να ”ξαναγυρίσει στο κόκκινο” το τρέχον τρίμηνο, λόγω επιφυλάξεων που εκφράζονται για τη ζήτηση των προϊόντων της εταιρίας και την πορεία του κλάδου γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v