Μicrosoft: Αύξηση κερδών, μείωση προβλέψεων

Σε 1,53 δισ. δολ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Microsoft, για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, που έληξε τον Ιούνιο του 2002. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 7,25 δισ. δολ., έναντι 6,58 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Παράλληλα η εταιρία προέβη σε μείωση των προβλέψεών της για το υπόλοιπο του έτους.

Μicrosoft: Αύξηση κερδών, μείωση προβλέψεων
Δραστική αύξηση των καθαρών κερδών της ανακοίνωσε η Microsoft Corp., για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2002.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,53 δισ. δολ. ή 28 σεντς ανά μετοχή, έναντι 65 εκατ. δολ. ή 1 σεντ ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 7,25 δισ. δολ., έναντι 6,58 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ποσό που διέψευσε θετικά και τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η παραπάνω ενίσχυση της κερδοφορίας της συνδέεται με την αυξημένη ζήτηση του τελευταίου λειτουργικού της συστήματος, των Windows XP, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρίας.

Μολαταύτα, η εταιρία προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της, για την κερδοφορία και τις πωλήσεις της στο υπόλοιπο του έτους, καθώς θεωρεί πως η αγορά των υπολογιστών δεν φανερώνει σημάδια ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v