Χαμηλότερα η Wall, λόγω Sun- Microsoft

Σε αρνητικό κλίμα ξεκίνησε για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση της Wall Street, αφού η διεύρυνση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο και η μικρή αύξηση του πληθωρισμού, δεν ανέτρεψαν την απαισιοδοξία που δημιούργησαν τα αποτελέσματα από Microsoft και Sun Microsystems.

Χαμηλότερα ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού δεν υπήρξε η αναμενόμενη ώθηση από τα μακροοικονομικά νέα, ώστε να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα, που προκάλεσαν εταιρικά νέα.

Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου, στα 43 σεντς, όσα και το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας κατά 1 σεντ τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα δυσάρεστα από την ευρωστότερη εταιρία του κόσμου έχουν να κάνουν με τις προβλέψεις της για πωλήσεις και έσοδα, αναφορικά με το οικονομικό έτος 2003, το οποίο ξεκινά σήμερα.

Αρνητική ήταν η ανακοίνωση και από τη Sun Microsystems, η οποία μπορεί να ”έσπασε” το σερί των ζημιογόνων τριμήνων, προέβλεψε όμως ζημίες για το τρέχον τρίμηνο, ενώ εκτιμά ότι οι δαπάνες για την τεχνολογία θα μειωθούν στο μέλλον.

Εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ το Μάιο, στα 37,6 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές περίμεναν να συρρικνωθεί μέχρι τα 35,3 δισ. δολ. Άλλωστε, μικρή αύξηση κατά 0,1% κατάγραψε ο αμερικανικός πληθωρισμός τον Ιούνιο.

Στις 8.394 μονάδες και το -0,18% άνοιξε ο δείκτης Dow Jones, ενώ πτωτικά κατά 1,52% διαμορφώνεται ο Nasdaq, στις 1.336 μονάδες. Απώλειες κατά 0,60% καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης S&P 500, πέριξ των 876 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v