Ερμαιο της απαισιοδοξίας των αναλυτών η Wall

Αρνητική χαρακτηρίζουν την ”περιρρέουσα επενδυτική ατμόσφαιρα” στη Wall, οι αναλυτές, καθώς, όπως επισημαίνουν, τα θετικά εταιρικά νέα δεν είναι σε θέση να αλλάξουν ριζικά το κλίμα. Ενθαρρυντικές είναι και οι ειδήσεις από την απασχόληση, αλλά και τον ”δείκτη των δεικτών”, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος.

Αρνητικό παραμένει το κλίμα πάνω από τη Wall Street, καθώς η απαισιοδοξία των αναλυτών δεν επιτρέπει στους βασικούς δείκτες να αποτυπώσουν τα θετικά, σε γενικές γραμμές εταιρικά αποτελέσματα του β΄ τριμήνου.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η IBM εμφάνισε αποτελέσματα χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι, αλλά καλύτερα από τις πρόσφατες προβλέψεις της ίδιας της εταιρίας.

Η Nokia, αν και ανακοίνωσε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα, προβλημάτισε σημαντική μερίδα αναλυτών με την επιφυλακτικότητά της αναφορικά με τις πωλήσεις συσκευών, ενώ κατά ένα σεντ ξεπέρασε τις προβλέψεις και κατά 21 τις περσινές της επιδόσεις, η Philip Morris.

Αρνητική αναμένεται η επίδραση της υποβάθμισης στη μετοχή της J.P. Morgan (buy από strong buy) από τη Merrill Lynch.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική μείωση, ως τις 379.000 εμφάνισε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 14 Ιουλίου, ενώ οι αναλυτές περίμεναν τη μείωσή του, μόνο μέχρι τις 495.000. Αμετάβλητος εξάλλου παρέμεινε ο ”δείκτης των δεικτών” της αμερικανικής οικονομίας τον Ιούνιο, στο 112,4, αφού αυξήθηκε κατά 0,6% το Μάιο.

Στις 8.588 μονάδες και το +0,53% διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ απώλειες κατά 0,75% εμφανίζει ο Nasdaq (στις 1.386 μονάδες). Άλλωστε, ο δείκτης S&P 500, κινείται πέριξ των 902 μονάδων, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v