Θετικό πρόσημο χάρισαν σε Wall τα εταιρικά νέα

Με σημαντικά λιγότερα κέρδη, έναντι του ανοίγματος έκλεισε η Wall Street, αφού η αναμέτρηση της αναξιοπιστίας με τα θετικά αποτελέσματα εταιριών όπως οι Citigroup, Coca Cola και Ford, εξελίχθηκε σε ”ντέρμπι”. Στο ίδιο πνεύμα η ομιλία Γκρίνσπαν, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στη γερουσία.

Δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη οι βασικοί δείκτες της wall Street, καθώς η ανασφάλεια αλλοίωσε το θετικό κλίμα από τα γενικά ευοίωνα νέα από εταιρίες- κολοσσούς, που συμμετέχουν στο δείκτη Dow.

Η Citigroup ανέφερε, για το β΄ τρίμηνο του έτους, κέρδη της τάξης των 78 σεντς ανά μετοχή, ψηλότερα από τα περσινά 74 σεντς, αλλά και από τα 77 που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Αντίθετα, η J.P. Morgan απογοήτευσε τους αναλυτές, καθώς μπορεί να ξεπέρασε τις περσινές της επιδόσεις κατά 25 σεντς ανά μετοχή, παρέμεινε όμως 13 σεντς χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη ανέφεραν όμως η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία ων ΗΠΑ, Ford, αλλά και η κατασκευάστρια μηχανών για αεροσκάφη, United Technologies. Η Boeing ανέφερε κέρδη της τάξης των 96 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα των 99 σεντς, αλλά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Ανάλογη με τις εκτιμήσεις της αγοράς ήταν η ανακοίνωση της Coca Cola αναφορικά με τα κέρδη της του β΄ τριμήνου, τα οποία κατέγραψαν άνοδο κατά 15%.

Στο ίδιο κλίμα με την πρώτη, συνεχίστηκε και η δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Α. Γκρίνσπαν ενώπιον της γερουσίας, αφού ο πρόεδρος της FED εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την αρνητική επίδραση των λογιστικών σκανδάλων.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό επίπεδο, πτωτικά κατά 3,6% κινήθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο, ο αριθμός των ανεγειρόμενων κατοικιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,64 εκατ. μονάδες ετησίως, έναντι των 1,74 εκατ. μονάδων το αντίστοιχο διάστημα του 2001.

Στο +0,82% και τις 8.542 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones ενώ στις 1.397 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq καταγράφοντας ποσοστιαία μεταβολή κατά +1,59%. Κέρδη εξάλλου εμφάνισε και ο δείκτης S&P 500 (+0,56%), πέριξ των 906 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v