Σε δίλημμα η Wall από τα ανάμικτα εταιρικά νέα

Με μικτές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall, επηρεαζόμενοι από νέα δέσμη εταιρικών αποτελεσμάτων. Θετική η εικόνα από την IBM, τη Philip Morris και την απασχόληση, σχετικά αρνητική από τη Nokia.

”θολό” είναι το τοπίο στο άνοιγμα της Πέμπτης για τη Wall Street, καθώς για την επενδυτική εύνοια ανταγωνίζονται τα θετικά αποτελέσματα, όπως αυτά της IBM και της Philip Morris με αρνητικά, όπως αυτά της Nokia.

Η IBM ανακοίνωσε χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι κέρδη β΄τριμήνου, αλλά υψηλότερα σε σχέση με την προειδοποίηση που πρόσφατα απηύθυνε η εταιρία, η οποία εκτιμά ότι θα εκπληρώσει τις προσδοκίες της αγοράς για το σύνολο του 2002.

Η Nokia, ανακοίνωσε αύξηση κερδών, ενώ φάνηκε σχετικά επιφυλακτική για τις πωλήσεις συσκευών το 2002. Πρόσφατη είναι εξάλλου η εκτίμηση της Merrill Lynch για μείωση των πωλήσεων των συσκευών κινητής.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 14 Ιουλίου μειώθηκαν στις 379.000, έναντι προβλέψεων για 395.000.

Στο -0,04% και τις 8.539 μονάδες ξεκίνησε ο Dow Jones ενώ αρνητικό πρόσημο εμφανίζει ο Nasdaq (-0,87%), στο επίπεδο των 1.385 μονάδων. Στο -0,29% και τις 903 μονάδες κινείται εξάλλου, αυτή την ώρα ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v