Νέες σημαντικές απώλειες για τη Wall

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού η αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν τα θετικά εταιρικά νέα από IBM, Philip Morris και Daimler Chrysler, τους οδήγησε χαμηλότερα. Ενθαρρυντικά ήταν εξάλλου, τα μακροοικονομικά στοιχεία από την απασχόληση και τον ”δείκτη των δεικτών”.

Σε σημαντικές απώλειες μετέτρεψαν οι αμερικανικές αγορές, μετά το μέσον της συνεδρίασης, το αρνητικό κλίμα που κυριαρχούσε από το άνοιγμα. Καταλυτική εκτιμάται στην πορεία των βασικών δεικτών η ανάμιξη των αναλυτών, οι οποίοι, στα θετικά εταιρικά νέα, αντιπαρέταξαν την ”τεχνική” τους απαισιοδοξία.

Η αδυναμία της αγοράς να προσελκύσει αγοραστές είναι, ίσως, ο κύριος λόγος που στη συνέχεια οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν έντονα αρνητικές τάσεις, εκτιμούν οι αναλυτές.

Σημαντική μείωση κατέγραψαν τα κέρδη του β΄ τριμήνου της IBM σε σχέση με πέρσι, χωρίς αυτό να γίνει δεκτό με απογοήτευση από τις αγορές, αφού τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ήταν βελτιωμένα, έναντι των προειδοποιήσεων της ίδιας της εταιρίας.

Θετικά είναι εξάλλου τα αποτελέσματα των εταιριών Philip Morris και Daimler Chrysler, ενώ αρνητικά επέδρασε η είδηση της υποβάθμισης από τη Merrill Lynch στη μετοχή της J.P. Morgan.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, μείωση, ως τις 379.000 κατέγραψαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 14 Ιουλίου, διαψεύδοντας τους προβλέποντες μικρότερη μείωση, ως τις 395.000. Εξάλλου, αμετάβλητος παρέμεινε τον Ιούνιο ο ”δείκτης των δεικτών”, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο +0,6%.

Στο -1,56% και τις 8.409 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, ενώ σημαντική πτώση κατά 2,88% εμφάνισε ο Nasdaq, στις 1.356 μονάδες. Άλλωστε αρνητικό κατά 2,71% ήταν το πρόσημο μπροστά από τον S&P 500, ο οποίος συνάντησε τις 881 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v